Flash on (vihdoin) kuopattu mitä tulee kaupallisten mainosaineistojen tuottamiseen

Ostin ensimmäisen Flash-lisenssini 1990-luvun lopussa. Se oli tuolloin nimeltään Macromedia Flash ja aidosti ainoa järkevä vaihtoehto tuottaa vektoripohjaisia animaatioita verkkoon. Sitä se olikin aika pitkään.. Flashin käyttöliittymä on aina ollut jotenkin takkuinen ja vähän keksinnön oloinen. Uuden flash-koodaajan piti keksiä minne ne koodit oikein sijoitettiinkaan ja testaaminen oli aluksi kovinkin hankalaa. Meillä sen avulla ratkaistiin pitkään kaupallisten liikkuvien aineistojen tuottaminen verkkoon. Toki Flash taipui kaikenlaiseen peli- yms tuotantoon myös. Kaikki oli Flashin kannalta hyvin niin kauan kuin verkkokäyttäjät käyttivät surffaamiseen tietokoneitaan.

Mobiili tuli ja sammutti Flashin lennon

Niin kuin kaikki tiedämme verkon mobiilikäyttäjien räjähdysmäinen kasvu on tapahtunut. Mobiilikäyttäjiä on jo enemmän kuin perinteisiä PC käyttäjiä (onhan verkkosivusi mobiilioptimoidut, onhan??). Apple ja Google yhdessä vastaavat lähes kaikkien mobiililaitteiden käyttöjärjestelmistä. iOS sekä Android eivät tue flash-teknologia niin lopputulemana flashin kuolema on väistämätön. Sen tietää myös Adobe varsin hyvin. Adobe onkin kehittänyt jo parin vuoden ajan Adobe Edgeä..

HTML5 korvaa flashin. RIP Flash.

HTML5 on avoin standardi ”flashimäisten” aineistojen tuottamiseen. Se on yhteisesti hyväksytty kieli ja tarkoittaa käytännössä sitä että kuka vaan voi periaatteessa kirjoittaa html5-koodin avulla mm. kaikissa laitteissa toimivia multimediaalisia(kin) esityksiä tms. Maailma on ollut jo html asennossa vuodesta 2013, mutta Googlen viimeisin Android-päivitys poisti flash tuen ja käytännössä tappoi Flashin siihen päivämäärään. That is it!

Kysy lisää

Verkosta löytyy paljon enemmän teknistä jargonia aiheeseen littyen jos kiinnostaa. Mutta mikäli sinulla on aineistojesi konvertoinni osalta haasteita, älä epäröi ottaa yhteyttä minuun. Uudet prosessit aienostjen tuottamiseen ovat selkeät, mutta melko erilaiset. Palaillaan.

-Era, 040 4867940. eramikkola@gmail.com

Published On: 28 syyskuun, 2015 / Categories: General talk /

Tilaa uutiskirje tästä

Kiva kun seuraat!! Eihän nämä nyt kenenkään maailmaa mullista, mutta minusta on kiva tallentaa juttuja tänne…

Kiitos viestistäsi.
Jokin taisi menna pieleen. Kokeile uudestaan tai soita Eralle 040 485 7940.

Add notice about your Privacy Policy here.