Project Description

01/2022 | WordPress / Woocommerce -sivusto luominen yhdessä myyntitiimin kanssa. Projektin aikana kustomoitiin Woocommerce verkkokaupan pohjat vastaamaan kylmälaitekaupan erikoistarpeita. Colia Scandinavia on johtava ruotsalainen kylmälaitteita myyvä tukkukauppa asiakkainaan ammattikeittiöitä, ravintoloita, hotelleja ja valmistavaa teollisuutta palvelevat toimistot.

Sivuston valmistamisessa otettiin erityisesti huomioon se, että siitä tulee kiireisen myyntitiimin työkalu. Lopputulos siis pitää saavuttaa minimaalisella koodaamisella, jottei päivittelystä ja muusta ylläpidosta tule liian monipolvista ja aikaa vievää. Näin ollen päädyttiin sopivaan kombinaatioon kolmansien osapuolien lisäosien ja pienten ymmärrettävien koodisnippettien sekä css:n välillä.

Ulkonäkö myötäilee Colian verkkoilmettä. Sisällön osalta päädyttiin ryhmittelemään yksittäisten tuotesivujen sisältö mahdollisimman selkeäksi. Kylmälaitteiden myynnissä ei Woo:n perusominaisuuksilla kovin pitkälle päästä, erityisesti kun eräänä tavoitteena on myös yhdistää kaupan ja markkinoinnin tietokannat yhdeksi ja samaksi kokonaisuudeksi.

Kaupassa tulee alkuvuodesta olemaan noin 5-6000 tuotetta ja niitä hallinnoidaan suoraan asiakkaan ERP:stä käsin. Kauppa toimii ”ERP:n orjana, joten tuotteet, tilaukset ja saldot synkattiin järjestelmän kanssa. Lisäksi päätettiin tuottaa tiedostoarkisto, josta asiakkaat voivat ladata tarvittavat tiedostot: manuaalit, kuvat ym. Tämä vähentää merkittävästi ”turhaa” kontaktointia tuen ja asiakkaan välillä.

Colia raportoi jo lanseerausviikoilla pääseensä myynnillisesti ensivaiheen tavoitteeseen sekä myös saaneen lukuisia uusia asiakkaita.